tatlılar


ŞEKERPARE TARİFİ



Gerekli Malzemeler :
  • 1⁄2 paket margarin
  • 2tane yumurta( 1 tam, diğerinin akı)
  • 1⁄2 su bardağı pudra şekeri
  • 1⁄2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 Su bardağı şeker
  • 1⁄2 limon
Yapılışı:
Tatlının hamuruna geçmeden önce, şerbet için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak 10 dk. kaynatınız. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5dk daha kaynatmaya devam ediniz. Bu işlemin ardından şerbeti soğuması için ocaktan alınız. Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvıyağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra, güzelce karıştırınız Karıştırdığınız karışıma azar azar un ilavesi yaparak, kulak memesi kıvamında bir hamur durumuna getiriniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine diziniz. Dizmiş olduğunuz topların üzerine yumurta sarısı sürünüz. 170 ila 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakınız. 3-4 saatlik bir dinlenmenin ardından, afiyetle yiyebilirsiniz. Herkese afiyet şeker olsun…
Bir başka tarifte buluşmak üzere

İRMİK TATLISI



Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri



  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker(tatlı seven yarım bardak daha ilave edebilir.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı kadar margarin

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Margarin harici tüm malzemeler tencereye alınıp koyulaşana kadar pişirilir.Kıvam alınca içine margarin ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır. Islatılmış borcama dökülüp ceviz,tarçın veya fındıkla süslenir.Bayramda ceviz ve fındıklı tatlılardan bıktım bu yüzden sadece tarçın serptim. Ayrıca isterseniz araya bir kat bisküvi ve ceviz, bir katta muhallebiyi koyarak pasta şeklinde de yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


SÜTLAÇ TARİFİ


Sütlaç Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • tarçın

Sütlaç Tarifi'nin Yapılışı

Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.